Нови 

Как и защо да кандидатствате за кредит онлайн?

Онлайн банкирането е услуга от няколко години, а онлайн кредитите правят все по-силно впечатление на потребителите. За щастие, сега има много добри кредитори онлайн, от които да избирате. Вие не просто попълвате същите стари формуляри за вашата банка (които ще бъдат прегледани от служител по банковите кредити) – истинските кредитори онлайн просто променят начина, по който вземате заеми.

Предимства на заемите онлайн

По какво се различава онлайн кредиторът от банката, с която работите от години? Най-новото поколение кредитори е фокусирано върху улесняване на вземането на заеми.

Бързо одобрение: онлайн кредиторите могат да ви кажат незабавно дали сте одобрени или не, колко можете да вземете и как ще са структурирани плащанията ви. Повечето традиционни банки са различни: вероятно можете да попълните заявление онлайн, но може да отнеме известно време, за да получите отговор (обикновено може да се наложи да посетите клон на финансовата институция лично и да загубите много време).

По-добри цени: винаги се плаща при получаване на заем, а онлайн кредиторите често таксуват по-малко, отколкото ще плащате другаде. При тях ще намерите много по-ниски лихви и по-малки такси за обслужване (ако изобщо има такива). Кредиторите, които работят само онлайн, нямат същите режими като банките и кредитните съюзи с физически клонове и не са изправени пред същите регулаторни разходи. В крайна сметка това означава, че можете да платите по-малко, за да получите парите, които искате.

По-лесно одобрение: банките и кредитните съюзи станаха по-трудни за работа през годините. Лесно е да получите заем, ако имате голям кредит. Но ако все още изграждате кредитен рейтинг или сте преживявали трудни времена напоследък, стандартният FICO резултат няма да ви помогне. Онлайн кредиторите е по-вероятно да одобрят по-ниски кредитни оценки и да използват „алтернативна“ информация за оценка на вашата кредитоспособност (като например комунални плащания и дори данни от социалните ви мрежи).

Необезпечени заеми: повечето онлайн заеми са необезпечени, което означава, че не залагате обезпечение, за да си помогнете да получите одобрение. Това може да ги направи по-безопасни от заемите срещу вашите активи. Ако не успеете да погасите необезпечен заем, вашите кредитни резултати ще спаднат (наред с други неща), но колата ви няма да бъде върната обратно и няма да се сблъскате с възбрана.

Как да вземете заем онлайн

Получаването на онлайн кредит е подобно на получаването на заем навсякъде другаде – въпреки че вероятно ще се почувствате доста по-лесно. Ще трябва да предоставите лична информация, като например вашия социален осигурителен номер и адрес. В зависимост от заемодателя, ще трябва да предоставите и финансова информация (като информация за вашата работа и доходи, за разходите и други).

За да започнете, просто изберете кредитор и кандидатствайте. Процесът трябва да отнеме около 10-15 минути.

Какво се случва на пазара

Най-добрите заеми онлайн идват от нетрадиционни кредитори. С други думи, вашата местна банка или кредитен съюз вероятно не участва в играта, нито пък големите банки, за които чувате всеки ден. Новите кредитори са фокусирани единствено върху вземане на конкретен вид заем. Те не искат да предлагат чекови и спестовни сметки, кредитни карти или бизнес услуги.

Избягвайте заеми с изплащане

Когато търсите кредит на вноски, ще намерите множество резултати за заеми, които по същество са заеми с изплащане. Това са скъпи краткосрочни заеми, които обикновено водят до скъпа спирала на дълга. Пазете се от такива!

Заключение

За да получите голям заем, трябва да го потърсите, а в търсенето ви трябва да бъдат включени кредиторите в интернет. Придържайте се към реномирани кредитори и трябва също така да сте в състояние да избегнете евентуални неприятности. Попитайте в банката си, докато сте в нея, и се свържете с този служител, който се отнася с вас най-добре. Банките все още предоставят ценни услуги и могат да ви помогнат да спестите време (ако не и пари) – но те не винаги са най-добрият вариант за заемане.

Related posts

Leave a Comment