Предложение към шефовете на Левски: Червеното в екипите да бъде забранено

Освен новините, свързани около тежкото финансово състояние на клуба и евентуалните решения за излизане от кризата, които ще се вземат, има още едно входирано решение.

Какво ще бъде решено на Общото събрание на Левски

Букмейкър Рейтинги забеляза интересно предложение, внесено от представителя на Сдружението „Синя България“ – Васил Колев. Бившият журналист предлага на Общото събрание да бъде разгледана и гласувана Промяна в Устава на Дружеството относно „Клубни символи“.

Най-интересното от предложението на представителя на фенската организация е в точка (3) – „Представителните отбори на клуба не могат да използват екип в преобладаващо червен цвят, в това число вратарски екипи, тренировъчни екипи или каквато и да било друга клубна екипировка, с изключение на футболни обувки“.

Любопитното е, че през 2014 година екипировката на Левски съдържаше сериозно количество червен цвят. Един от екипите бе в жълто-червено райе заради символиката и тогавашната 100-годишнина. Тогава идеята бе жълто-червените екипи да бъдат препратка към първите цветове на Левски при създаването на клуба през 1914 година. Сега, ако бъде гласувано предложението на Васил Колев, подобно нещо в екипировката на Левски няма да бъде възможно.

Related posts

Leave a Comment