Български 

Ето как да изберете най-доброто зимно палто за своето дете

 

С толкова голям избор на пазара, намирането на подходящото зимно палто за деца може да бъде вълнуващо, но и малко объркващо преживяване. Ето няколко съвета как се избира правилния артикул в магазина, който ще удовлетвори и малчуганите, и техните родители.

Помислете за какво ще се използва зимното палто

Видът палто, от който се нуждае едно дете за игра през зимата в двора пред къщата или на училище, е много различен от вида, необходим за тренировка след училище или разходка в планината през уикенда.

Определено ще ви трябва нещо съвсем различно, ако детето ви играе при всякакви метеорологични условия или ходите на дълги семейни разходки през зимата. Помислете за това за какво най-много ще се използват зимните детски якета и започнете с това като ваш фокус. Прекарвате много време в разходки и игри на открито, понякога на открити места и влажно и ветровито време, така че обикновено трябва да се концентрирате върху топлината, вятъра и свободата на движение.

Водоустойчива материя

Доста е важно да имате някаква степен на хидроизолация. Ако отрочето ви се нуждае само от детско палто за игра вкъщи и училище или за кратки ходения до парка и магазините, тогава водоотблъскващото зимно палто вероятно ще е достатъчно.

Водоотблъскващите палта са обработени със специално покритие, което запазва децата сухи от леката влага. Това обикновено е по-евтин вариант от пълната хидроизолация, но той няма да издържа на по-солидни дъждове.

Също така често не е дишащ материал, така че не е толкова подходящ, ако детето ви ще тича наоколо дълго време, докато е облечено в зимно палто.

Водоустойчивите палта, от друга страна, са направени от специална водоустойчива мембрана. Мембраната има малки пори, които са твърде малки, за да може да попадне дъжд в тях, но все пак позволяват на потта да излиза навън, което ги прави дишащи. Такива палта обикновено са обработени с водоустойчиво покритие и често имат специални допълнителни функции като покрити ципове и залепени шевове, които са били термично обработени, за да се предотврати проникването на вода през шевовете в плата.

Колко лесно е за детето да облече палтото си само?

Децата трябва отрано да се учат на самостоятелност, а и да им е удобно все пак. Освен това не можете да сте винаги до тях, когато играят с приятели на двора или пък са на училище. Ето защо е изключително важно наследникът ви да се чувства добре, да облича палтото по лесен начин, както и да го сваля по лесен начин.

Помислете също така за бягането в зимно палто. Възможно ли ще бъде то? Лесното движение в зимното палто е изключително важно за децата в движение – помнете това винаги, когато пазарувате! В сайта на Доницета ще откриете не само богато разообразие от детски якета, но и голям асортимент детски и бебешки дрехи.

Related posts

Leave a Comment