Нови 

Какво да правим, когато вали?

Навън вали дъжд, вие скучаете и се чудите как да запълните почивния си ден. Замисляли ли сте се за ново или позабравено хоби напоследък? Сега е най-подходящият да подновите заниманията си, да преоткриете страстта си към някое хоби. Ако искате да сте продуктивни и да нямате усещането за пропилян ден ви предлагаме няколко забавни идеи как да запълните времето си, докато навън вали.

Бродирайте гоблен

Това занимание не е случайно на първо място. Бродирането ще ви отведе в друга реалност и ще ви накара да се чувствате наистина добре в рамките на няколко часа. То помага за изграждане на координирани движения и сръчност с ръцете.

Гоблени за начинаещи

Когато времето навън е дъждовно, настроението е само за бродиране. За да овладеете техниката на шиене на гоблени, ще ви трябва някои материали: панама, игла, конци и схема. Ако сте начинаещи, по-добре поръчайте онлайн готов комплект със схема от специализиран сайт. Обикновено гоблените за начинаещи са малки по размер, така че можете да ги ушиете без гергеф.

Какви умения е нужно да притежавате, за да бродирате?

Не е нужно да имате някакви специални умения, по-скоро е необходимо желание.

Защо да се занимавате с бродиране?

Шиенето на гоблени успокоява и разтоварва от стреса, натрупан през седмицата. Кара ви да се чувствате добре, работейки с хубави конци и свежи цветове. С него се учите на внимание и точност. Заниманието е леко и лесно за пренасяне. Mожете да подарите направеното от вас на приятели или на членове на вашето семейство.

Приятно ли е шиенето на гоблен?

Да. Приятно и увлекателно е, но трябва постоянно да внимавате. Когато завършите гобленът си у вас остава чувство на задоволство от това, което сте създали. Не нарушава начина ви на живот. Не натоварвате бюджета си. Можете да бродирате, докато гледате телевизия или пътувате. Можете да превърнете вашето хоби в семейна традиция. Може да развиете това хоби до бизнес, като продавате вашите вече завършени проекти в специализирани магазини или да работите по поръчка.

А трудно ли е?

За начинаещ не е много лесно в началото. Ако следите схемата и внимавате, няма да допускате грешки. А при нужда и по-напредналите ще помогнат. Всяка опитна гобленарка може да ви разкаже много за умението „да рисуваш с игла“. Бродирането не е само техника, но и страст, посвещаване и изкуство – в ръцете на най-умелите. За да се постигне съвършенство в него се изисква време, експерименти и усвояване на нови техники.

Рисувайте

Когато навън вали, времето е идеално за рисуване. Ако нямате достатъчно вдъхновение, опитайте най-новото и модерно творческо забавление – картини по номера. Благодарение на него можете да подобрите концентрацията си и да направите едно красиво творение. Работейки върху художествен проект като рисуване по номера, вие активно се разсейвате от стреса, с който сте се сблъскали през изминалата седмица.

Много лесно можете да нарисувате своя собствена картина без умения на художник. За целта ви е нужен само комплект за рисуване по номера. За направата на картинa от този тип ще са ви необходими единствено малко сръчност и внимание при попълването на по-малките зони на картината.

Какво представляват комплектите?

Тайната на тези комплекти се крие в номерирането на всеки цвят, който ще използвате. Комплектът съдържа платно, върху което са очертани отделните зони на избраната картина. Върху всяка зона, чрез номер, е указано какъв цвят да се използва за нейното оцветяване.

Защо да избeрем рисуването по номера?

Лесно и достъпно e за всеки. Всичко, което трябва да направите, е да рисувате цвят по цвят във вътрешността на зоните. Започнете от най-големите области, стигайки до най-малките такива. Това занимание ще помогне да придобиете по-задълбочено разбиране за формите и нюансите на цветовете и как те се влияят един от друг.

Последователност на работа
Съветваме ви първо да подготвите площта за рисуване. За да избегнете петна от боичките, може да покриете мястото със стари вестници или списания. Осигурете си подходящ съд с вода за потапяне на четката. С четката нанесете съответстващите цветове във всяка една от зоните. Оставете готовата картина да изсъхне. Закачете или поставете готовото произведение на подходящо място.

Съвети

Никой никога няма да разбере, ако не уцелите мястото перфектно, или ако преминете през някоя от линиите. Просто се наслаждавайте на картината, това е всичко, което има значение.

Диамантени гоблени

Ако има нещо толкова хубаво на лошото време, то е, че семейството ви е у дома.

Диамантените гоблени са много приятен начин да прекарате няколко часа, забавлявайте се заедно. Изберете подходящ модел и ще видите как времето неусетно ще излети, докато редите блестящите „диаманти“. А резултатът е наистина впечатляващ! Невероятната красота на диамантения гоблен ще ви завладее.

Начин на изработка

Работи се върху схема, наподобяваща схемите на гоблен, като се лепят цветни мъниста (диаманти). Използваните мъниста блестят дискретно, пречупвайки светлината.

Комплектът на диамантения гоблен съдържа платно, диамантени мъниста, пластмасов съд, фиксатор и писалка за взимане и поставяне на „диамантите“. Основата е цветна схема с леплив слой, покрита с фолио. Това защитно фолио се маха постепенно, само там, където ще работите. Схемата е разграфена на квадратчета, като във всяко квадратче има символ, съответстващ на определен цвят мънисто. Мънистата се редят внимателно с писалката максимално плътно, без разстояние между тях.
Диамантени гоблени са лесно и приятно занимание, а крайният резултат – прекрасна украса за вашия дом.

Не оставяйте скуката да ви завладее!

Превърнете свободното си време вкъщи в истинско забавление. Сега единственото, което ви остава, е да се фокусирате върху важните неща, които ще ви донесат необходимата доза щастие, радост и енергия. Прегърнете деня такъв, какъвто е, забавлявайте се и не се притеснявайте. Слънцето ще изгрее отново още утре! И докато то се приготви, изберете си някое от тези предложения и релаксирайте.

И помнете: Времето винаги е хубаво!
Винаги се усмихвайте, когато вали, защото и да не се усмихвате пак ще си вали…

Related posts

Leave a Comment