Нови 

Как успешно да прогнозираме мачове?

 

Спортните залози са все по-любимо занимание на българите, сочи статистиката. А това важи в пълна сила в разгара на Европейското първенство по футбол, което определено вдигна адреналина и ни изненада по много начини.

Прогнозирането на футболни мачове обаче не е съвсем лесна задача. Ето някои полезни трикове, които могат да бъдат полезни на запалянковците. Те са подбрани специално от Winbet.

Не залагайте на любимия си отбор

Най-популярната грешка на начинаещите е избирането на любим отбор и поставянето на огромни залози за него, без да се изчисляват реалните шансове. Никога не е добра идея да подценявате противник, като сте сигурни, че вашият конкретен отбор е най-добрият и може да надвие всеки. Защото вероятно не е така.

Важни параметри

Анализът на футболните отбори е цял алгоритъм, който се състои от много аспекти и критерии и при залагането трябва да обърнете внимание на всички тях. Във футбола истински изключения се случват наистина рядко.

В много случаи краят на мача може да бъде предсказан правилно, ако сте внимателни и умеете да анализирате основната техника на отбора.

Средно количество голове

Печелившият отбор е този, който е постигнал най-голямо количество голове. И това са първите критерии, които ще трябва да прогнозирате, когато правите залог. Понякога букмейкърът обявява мач на два отбора, при което единият очевидно е по-слаб, така че със сигурност можете да кажете, че по-силният ще направи повече голове без задълбочен анализ. Но плащането за тази прогноза също няма да е голямо, тъй като е твърде лесно да се направи правилния избор.

По-трудно е, когато трябва да избирате между два равностойни отбора. По този начин възнаграждението е значително по-високо, но също така рискувате много, тъй като всеки тим може да покаже най-доброто от себе си на мача.

В този случай е важно да обърнете внимание на средната разлика в головете. Запознайте се с предишни мачове и отбележете колко гола като цяло може да направи този отбор. Ако това са 4 гола на мач, ще бъде глупаво да очаквате 5 на следващия.

Разбира се, понякога се случват изключения, но обикновено статистиката говори сама за себе си.

Процент на притежание

Когато гледате мач, опитайте се да обърнете внимание на топката и да забележите кой отбор я държи през по-голямата част от времето. Доказано е, че отборът, който води на терена, също е по-успешен в отбелязването на голове, тъй като играчите контролират напълно всички области на терена.

Има обаче някои тимове, които предпочитат стратегията за контраатака. Това означава, че те заемат пасивна позиция на терена и чакат опонентите да ударят топката. След това отвръщат на удара.

Все пак тази стратегия е много трудна и само няколко играчи могат да се справят добре с нея, така че е по-разумно да не очаквате подобно нещо на повечето турнири и да се фокусирате най-вече върху процента и стратегията на притежание.

Коефициент на пробягано разстояние

Един отбор има повече шансове за победа, ако играчите са бързи и се движат през терена през цялото време, без да оставят на противника свободно пространство, за да удари гол. Ако играчите са бавни, те лесно могат да пропуснат топката в най-важния момент.

Домакинство

Някои отбори играят по-добре в родината си, тъй като там се чувстват най-комфортно и могат да бъдат мотивирани от подкрепата на феновете. Други наистина показват своите способности в чуждите страни и процъфтяват там, където интригата е още по-голяма.

Трябва да знаете къде даден отбор играе по-добре и след това да разберете къде ще се проведе мачът.

Можете да си водите дневник за предимствата и недостатъците на отборите и след това да го използвате, така че да можете да направите правилна прогноза. Предсказването на мачове е малко изкуство – а най-хубавото е, че приятно и печелившо да го владеете.

Related posts

Leave a Comment