Други 

Яйчен протеин – какви са неговите особености

В търговската мрежа се предлагат най-различни типове протеини на прах, а един от тях е яйчният. Както се подразбира от неговото име, той се създава на основата на яйца и по ирония е най-непопулярен от всички.

Обикновено, яйчният протеин се купува по-малко от останалите конкурентни продукти, като причината е доста особена. Повечето любители на спорта казват, че включват достатъчно яйца в диетата си, при това ежедневно.

Ето защо, в повечето случаи те предпочитат да добавят нещо по-различно към своя ежедневен режим, смятайки че яйцата, които включват в менюто си, са им предостатъчни.

Ако не желаете да ядете толкова много яйца

Хапването на яйца е много полезен навик (само ако нямате алергия към яйца!), но със сигурност е много ограничаващо да се опитвате да ги ядете твърде често, само заради ползата от тях.

Има и друга опция – просто да не обичате яйца. Много хора биха се изненадали на това, но всеки човек си има своите собствени вкусове и гастрономически предпочитания.

И ако вие сте от хората, които не желаят да приемат толкова много яйца, а знаете, че от тях има ползи, можете да прибегнете към приема на яйчен протеин на прах (вижте на Workout.bg).

Какви са особеностите на яйчния протеин на прах

За мнозина яйчните протеинови пудри са по-непознати от другите по-масови алтернативи и една от причините е, че яйчният протеин обикновено е малко по-скъп като цена.

В същото време, обаче, трябва да се отбележи, че ползите от яйчния протеин са изключително многобройни. А разлика от протеините на млечна основа (суроватъчен протеин, казеин и други), яйчният се усвоява много бързо.

Те също са лесни за абсорбиране от организма, но за това е нужно малко по-дълго време. Яйчният, от своя страна, също е лесен за усвояване, но в допълнение, това се случва и доста бързо.

Това прави яйчният протеин малко по-малко ефикасен при отслабване, но малко по-добър избор ако желаете да натрупате мускулна маса. Да не пропускаме и това, че ни набавя всички 9 незаменими аминокиселини.

Как се приема

Стига да спазвате препоръката и да не предозирате с количеството, яйчният протеин може да се приема по всякакъв начин. Ако предпочитате, можете да го добавяте към шейкове и смутита, а ако ви е по-приятно – можете да го слагате и в храната си.

Свързани

Leave a Comment